Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. setkání mořských akvaristů ve Valašském Meziříčí

Tak je to za námi v sobotu 25.března se uskutečnilo 5. setkání mořských akvaristů ve Valašském Meziříčí a myslím,že bylo povedené.

Tak je to za námi v sobotu 25.března se uskutečnilo 5. setkání mořských akvaristů ve Valašském Meziříčí a myslím,že bylo povedené.
Už po 8 hodině se začali první nadšenci slézat v obchodě u Petra Smékala(ostatně jako vždycky) po té se pomalu přesunuli do restaurace Fontána na Sokolské ulici účast byl hojná a málem jsme se nevešli zůčastnilo se 38 "reefařů".Program začal lehce po desáté hodině promítáním z potápění v Egyptě v okolí Hurghady v podání Roberta Omelky.Po něm měl slovo chovatel ze ZOO Olomouc na Svatém kopečku Pepa Drtil, který představil svoje domácí akvárium poté pokračoval velice zajímavou přednáškou o své práci v ZOO o úspěších v odchovu klaunů A.polymnus,žralůčků máček arabských a mořských koníků.Také představil nádrže v ZOO Olomouc,malé nádrže pro menší živočichy krevety, sapínky, koníky a další drobotinu,která ve velkých nádržích není tak na očích.Obří nádrž 40 000 litrů se dvěma žraloky černoploutvými a jedním lagunovým kde žije dalších 100-150 korálových ryb a hlavní raritou je chov živých korálů v této nádrži.Nádrž je osvětlena výbojkami HQI 1000 W a pro zajímavost vodu z filtrace tlačí 4 čerpadla po 15 000 litrech, následovalo představení rifových nádrží o přibližném objemu 1 000 litrů rozměrů 1 krát 1 krát 1 metr a jejich vybavení.Další přednáška byla od Josef Valy z Brna,který představil práci své firmy Akvaristika Vala, minireef akvária ,realizaci obří nádrže 5 krát 1 krát 1 metr pro svého zákazníka,typy filtrů, které používají při realizaci zakázek a několik realizovaných nádrží.

Další oblíbenou částí byl oběd, vepřový řízek Ondráš nebo kuřecí plátek z broskví každému podle jeho chuti.

Po obědě následovalo přednáška Ivoše "rybky" Bartečka "Chemie mořského akvaristy",která byla přínosem pro každého kdo to myslí s rifovou nádrží vážně a vzbudila čilou diskusi. zde ke stažení
Potom následovalo představení produktů firmy Coral-shop Josefem Valou z Brna jejich nabídka chemických přípravků pro mořskou akvaristiku je velice zajímavá a připravuji jejich prodej v mém e-shopu.
Po této prezentaci jsem  představil jako zajímavost reverzní osmózu s tlačným čerpadlem a předfiltry k RO  v následné diskusi jsme probraly zkušenosti z provozu reverzních osmóz.
To byl v podstatě konec hlavní části programu následovala živelná diskuse,představení a prodej čerpadel Marea Stream,prodej chemických přípravků firmy Coral-shop,placení útraty účastníků setkání a přesun do obchodu k Petrovi Smékalovi odkud se pak většina účastníků přesunula na exkurzi a burzu oplégrů k Rybkovi.Na konec bych chtěl poděkovat Ivošovi Bartečkovi alias "Rybkovi" za uspořádání setkání kde se můžou setkat podobně postižení jedinci, kteří se většinou znají jen přes internet.

 

Náhledy fotografií ze složky 5.setkání ve Valašském Meziříčí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář